page_banner

tala fou

Faatomuaga

Masini tumau mo le aveʻesea o malpositioned nifo o loʻo faʻaaogaina i orthodontics mo uma talavou ma tagata matutua. E oʻo mai lava i aso nei, o le tumama faigata i le gutu ma le faʻateleina o le tuʻufaʻatasia o lapisi ma meaʻai o loʻo totoe i le taimi o togafitiga ma multibracket appliances (MBA) o loʻo faʻapea mai se faʻaopopoga caries lamatiaga.1. O le atinaʻeina o demineralization, mafua ai paʻepaʻe, opaque suiga i le enamel ua lauiloa o papa paʻepaʻe afaina (WSL), i le taimi o togafitiga ma MBA o se masani ma le manaʻomia itu itu aafiaga ma e mafai ona tupu pe a uma le 4 vaiaso.

I tausaga ua tuanaʻi, ua faʻateleina le uaʻi i le faʻamauina o le laualuga o faʻaupuga ma le faʻaaogaina o faʻamau faʻapitoa ma varnish fluoride. O nei oloa o loʻo faʻamoemoe e maua ai ni taimi uumi caries puipuiga ma faʻaopoopo puipuiga mai faʻalavelave i fafo. O le eseese gaosi folafola folafola puipuiga i le va o 6 ma 12 masina pe a maeʻa le tasi talosaga. I tusitusiga o loʻo iai nei eseʻese taunuʻuga ma fautuaga e mafai ona maua e faʻatatau ile puipuiga ma aoga mo le faʻaogaina o ia oloa. I se faʻaopopoga, e i ai faʻamatalaga eseese e uiga i lo latou teteʻeina i faʻafitauli. E lima oloa na masani ona faʻaaogaina na aofia ai: le tuʻufaʻatasia faʻavae faʻamaufaʻailoga Pro Faamaufaʻailoga, Moli Moli (uma Reliance Orthodontic Oloa, Itasca, Ilinoi, USA) ma Clinpro XT Varnish (3 M Espe AG Nifo Oloa, Seefeld, Siamani). Na suʻesuʻeina foi ia varnishes fluoride e lua Fluor Protector (Ivoclar Vivadent GmbH, Ellwangen, Siamani) ma Protecto CaF2 Nano One-Step-Seal (BonaDent GmbH, Frankfurt / Main, Siamani). O se felavasaʻi, malamalama-faʻamalolo, radiopaque nanohybrid tuʻufaʻatasia na faʻaaogaina o le lelei pulea vaega (Tetric EvoFlow, Ivoclar Vivadent, Ellwangen, Siamani).

O nei lima faʻamau faʻailoga masani na suʻesuʻeina i le vitro agai i latou teteʻeina ina ua maeʻa ona maua le mamafa masini, vevela avega ma vailaʻau faʻaleagaina mafua ai demineralization ma mulimuli ane WSL.

O manatu nei o le a tofotofoina:

Faʻamatalaga 1.Null: Faʻatekinolosi, vevela ma vailaʻau faʻamamafa e le afaina ai faʻamaufaʻailoga suʻesuʻeina.

2.Alcyative hypotheshes: Faʻatekinolosi, vevela ma vailaʻau faʻamamafa e aʻafia ai faʻamaufaʻailogaina suʻesuʻe.

Mea ma metotia

192 bovine luma nifo na faʻaaogaina i lenei vitro suesuega. O nifo bovine na aumaia mai manu fasi (fasioti tagata, Alzey, Siamani). O le filifiliga taiala mo bovine nifo na caries- ma faaletonu saoloto, vestibular enamel aunoa suia o lanu o le nifo luga ma lava lapoʻa o le nifo pale4. O le teuina sa i totonu o le 0.5% chloramine B solution56. I luma ma le maeʻa faʻapipiʻi apalai, o le vestibular lamolemole luga o uma bovine nifo na faʻamamaina faʻamamaina foi ma le suauʻu- ma fluoride-leai se polesi faapipii (Zircate Prophy Paste, Dentsply DeTrey GmbH, Konstanz, Siamani), fufulu ese ma vai ma mago i le ea5. O uʻamea faʻamau na faia i uamea leai ni nikeleti na faʻaaoga mo le suʻesuʻega (Mini-Sprint Brackets, Forestadent, Pforzheim, Siamani). O puipui uma na faʻaaogaina UnitekEtching Gel, Transbond XT Light Cure Adhesive Primer ma Transbond XT Light Cure Orthodontic Adhesive (uma 3 M Unitek GmbH, Seefeld, Siamani). Ina ua maeʻa faʻapipiʻi apalai, o le vestibular lamolemole luga na toe faʻamamaina ma le Zircate Prophy Paste e aveʻese ai soʻo se pipiʻi toega.5. Ina ia faʻataʻitaʻi le tulaga lelei o le falemaʻi i le taimi o le faʻamamaina o masini, o le 2 cm le umi o le tasi archwire fasi (Forestalloy blue, Forestadent, Pforzheim, Siamani) na faʻaaogaina i le puipui ma le preformed uaea ligature (0.25 mm, Forestadent, Pforzheim, Siamani).

O le aofaʻi o le lima faʻamaufaʻailoga na suʻesuʻeina i lenei suʻesuʻega. I le filifiliaina o mea, na faia ai faʻamatalaga i se suʻesuʻega o loʻo faia nei. I Siamani, e 985 fomaʻi nifo na fesiligia e uiga i faʻamaufaʻailoga na faʻaaogaina ia latou amioga masani. O le sili ona taʻua lima mai le sefulutasi mea na filifilia. O mea uma na faʻaaoga tatau e tusa ai ma faʻatonuga a le kamupanī. Tetric EvoFlow na avea ma vaega lelei e faʻatonutonu.

Faʻavae luga o se oe lava atiaʻe taimi module e faʻataʻitaʻi le averesi masini avega, faʻamaufaʻailoga uma na faia i se masini avega ma mulimuli ane tofotofoina. O le eletise nifo, Oral-B Professional Care 1000 (Procter & Gamble GmbH, Schwalbach am Taunus, Siamani), na faʻaaogaina i lenei suʻesuʻega e faʻataʻitaʻi ai le avega o masini. O se siaki vaʻaiga vaʻaia faʻamalamalamaina pe a oʻo i le faʻafesoʻotaʻiina faʻafitauli o le tino (2 N) ua ova. Oral-B Precision Clean EB 20 (Procter & Gamble GmbH, Schwalbach am Taunus, Siamani) sa faʻaaogaina o nifo pulumu nifo. Na toe faʻafouina le ulu pulumu mo vaega suʻega taʻitasi (ie6 taimi). I le taimi o le suʻesuʻega, o le mea lava fufulunifo (Elmex, GABA GmbH, Lörrach, Siamani) sa masani ona faʻaaogaina ina ia faʻaitiitia ai lona aʻafiaga i iʻuga.7. I se faʻataʻitaʻiga muamua, o le averesi-fua-tele aofaʻi o mea fulunifo nifo na fuaina ma fuafuaina faʻaaogaina ai se microbalance (Paleni faʻataʻitaʻi paleni, OHAUS, Nänikon, Suiselani) (385 mg). O le ulu o le pulumu na faʻasusu i le vai faʻamamaina, faʻasusu i le 385 mg averesi nifo ma pasi tuʻuina i luga o le vestibular nifo luga. O le masini avega na faʻaaogaina i taimi uma le mamafa ma faʻasolosolo i luma ma tua o gaioiga o le ulu pulumu. O le taimi faʻaalia na siakiina i le lona lua. O le eletise nifo nifo sa masani ona faʻataʻitaʻia e le suʻesuʻe lava e tasi ile faʻataʻitaʻiga uma. O le vaʻai vaʻaiga vaʻaia na faʻaaogaina e mautinoa ai o le faʻafesoʻotaʻiina o le faʻafitauli o le tino (2 N) e leʻi sili atu. Ina ua maeʻa le 30 min o le faʻaaogaina, o le pulumu nifo na toe faʻafouina uma ina ia mautinoa le tumau ma atoatoa faʻatinoga. Ina ua maeʻa le fufuluina, o nifo na faʻamamaina mo le 20 sene ma se sulu malu o le vai ona faʻamago ai lea i le ea8.

O le taimi module faʻaaoga e faʻavae i luga o le manatu o le averesi taimi faʻamamaina o 2 min910. E faʻatatau lenei i le taimi faʻamamaina o 30 s i le quadrant. Mo se nifo masani, o se tifofoga atoa o nifo 28, ie 7 nifo ile quadrant, ua amataina. Per nifo e 3 talafeagai nifo luga vaega mo le pulumu nifo: buccal, occlusal ma tautala. O le mesial ma distal latalata latalata nifo luga e tatau ona fufuluina ma nifo nifo poʻo faapena ae e masani ona le mafai ona maua mo le nifo ma e mafai ai ona tuʻulafoaia ii. Faʻatasi ai ma le taimi faʻamama i le kuata o 30 s, o le averesi taimi faʻamamaina o 4.29 s i le nifo mafai ona avea. E tusa lea ma le taimi o le 1.43 s i le nifo luga. I le aotelega, e mafai ona manatu o le averesi taimi faʻamamaina o le nifo luga i le faʻamamaina o taualumaga e latalata. 1.5 s. Afai e manatu se tasi i luga o le nifo vestibular luga togafitia ma se lamolemole luga faʻamaufaʻailoga, o se avega i aso uma o le faʻamamaina o le 3 s i le averesi e mafai ona avea mo faʻalua faʻamamaina nifo i aso uma. E tusa lea ma le 21 s i le vaiaso, 84 s i le masina, 504 s i le ono masina ma mafai ona faʻaauau e pei ona manaʻomia. I lenei suʻesuʻega o le faʻamamaina faʻaalia o le maeʻa o le 1 aso, 1 vaiaso, 6 vaiaso, 3 masina ma le 6 masina na faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻeina.

Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻia le vevela eseʻesega o loʻo tupu i le pu o le gutu ma faʻalavelave faʻafitauli, o le matua faʻasolosolo na faʻataʻitaʻina ma le vevela uila. I lenei suʻesuʻega o le vevela uila avega (Circulator DC10, Thermo Haake, Karlsruhe, Siamani) i le va o le 5 ° C ma le 55 ° C i 5000 taamilosaga ma le faatofuina ma le sisina taimi o 30 s taʻitasi na faʻataunuʻuina faʻataʻitaʻi le faʻaalia ma le matua o faʻamau faʻamau. mo le afa tausaga11. O vai taele mafanafana na faʻatumuina i vai fufulu. Ina ua maeʻa ausia le amataga vevela, uma nifo faʻataʻitaʻiga oscillated 5000 taimi i le va o le malulu vaitaele ma le vevela vaitaʻele. O le taimi e faʻatofuina ai e 30 s taʻitasi, sosoʻo ai ma le sisina o le 30 s ma faʻatulaga le taimi.

Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻia le osofaʻiga o le acid i aso uma ma le faʻamamaina o gaioiga i luga o faʻamau faʻamau i totonu o le pu o le gutu, na faia ai se suiga o le suiga o le pH. O tali sa filifilia o Buskes1213fofo faʻamatalaina tele taimi i tusitusiga. O le taua o le fofo o le demineralization o le 5 ma le tali o le remineralization o le 7. O vaega o fofo o le remineralization o le calcium dichloride-2-hydrate (CaCl2-2H2O), potassium dihydrogen phosphate (KH2PO4), HE-PES (1 M ), potassium hydroxide (1 M) ma le aqua destillata. O vaega o le demineralization solution o le calcium dichloride -2-hydrate (CaCl2-2H2O), potassium dihydrogen phosphate (KH2PO4), methylenediphosphoric acid (MHDP), potassium hydroxide (10 M) ma le aqua destillata. O le 7-aso pH-uila na faʻataunuʻuina514. O vaega uma na faia i le 22-h remineralization ma le 2-h demineralization i le aso (fesuiaʻi mai le 11 h-1 h-11 h-1 h), faʻavae i luga o PH uila afi faʻatautaia ua uma ona faʻaaogaina i tusitusiga.1516. Lua ipu tioata lapoʻa (20 × 20 × 8 cm, 1500 ml3, Simax, Bohemia Cristal, Selb, Siamani) ma tapuni na filifilia e avea ma koneteina i totonu o faʻataʻitaʻiga uma na teu faʻatasi. Na faʻatoa aveʻeseina ia ufiufi ina ua suia ia faʻataʻitaʻiga i le isi fata. O faʻataʻitaʻiga na teuina ile potu vevela (20 ° C ± 1 ° C) ile tumau ole taua ole pH ile ipu tioata5817. O le aoga o le fofo i le aso na siakiina i le metotia pH (3510 pH Meter, Jenway, Bibby Scientific Ltd, Essex, UK). O aso lona lua uma, o le tali atoa na faʻafouina, lea na taofia ai le ono paʻu i lalo ole taua ole pH. Pe a suia faʻataʻitaʻiga mai le tasi ipu i le isi, o faʻataʻitaʻiga na faʻamamaina ma le faʻaeteete i le vai faʻamamaina ona faʻamagoina lea ma se vaalele ea e aloese ai mai le faʻafefiloi o fofo. Ina ua maeʻa le 7-aso pH uila, o faʻataʻitaʻiga na teuina i le hydrophorus ma iloiloina saʻo i lalo o le microscope. Mo auiliiliga opitika i lenei suesuega le numera microscope VHX-1000 ma VHX-1100 mea pueata, o le feaveai tripod S50 ma VHZ-100 optics, le fuaina polokalama VHX-H3M ma le maualuga-maualuga 17-inisi LCD mataitu (Keyence GmbH, Neu- Isenburg, Siamani) na faʻaaogaina. Lua suʻega fanua ma 16 taʻitasi fanua taʻitasi mafai ona faʻamatalaina mo nifo taʻitasi, tasi incisal ma apical o le puipui puipui. O le iʻuga, o le aofaʻi o 32 fanua i le nifo ma 320 fanua i le mea na faʻamatalaina i totonu o le suʻega faʻasologa. Ina ia sili ona talanoaina le taua aso uma taua falemaʻi talafeagai ma faʻatatau i vaʻaiga vaʻaia o faʻamau faʻamau ma le le lavalava mata, o fanua taʻitasi sa vaʻaia i lalo o le numera microscope ma le 1000 × faʻateleina, vaʻaia iloiloina ma tofiaina i se suʻega fesuiaʻiga. O fesuiaʻiga o suʻesuʻega e 0: mea = o le fanua suʻesuʻe ua atoa ona ufiufi i faʻamaufaʻailogaina, 1: faʻamaufaʻailoga le atoatoa = o le fanua suʻesuʻe faʻaalia se atoa leiloa o mea poʻo se faʻaititia tele i le tasi taimi, lea o le nifo vaʻaia vaʻaia, ae ma le totoe vaega o le faʻamaufaʻailoga, 2: Mea leiloa = o le fanua suʻesuʻe faʻaalia se atoa mea na leiloa, o le nifo luga ua aliali mai pe *: le mafai ona iloiloina = le suʻega fanua e le mafai ona faʻatusalia optically lava pe o le faʻamau e le lava faʻaaogaina, ona lenei fanua ua le mafai mo le suʻega faʻasologa.

 


Taimi Post: Me-13-2021