page_banner

tala fou

Saliva o se feaveaʻi mo pathogens, ma o lenei ua tele suesuega. I le taimi o togafitiga, tusa lava pe leai lava se faʻaletonu, o nei nifo nifo o se faʻapipiʻi foʻi e lala i Rirol, o nei faʻamaʻi faʻapitoa e le maalofia i o latou olaga i aso uma, ma o le a latou "salalau" i le gutu o le pepe. Ua matuaʻi leiloa ile laina amata. E mafai e le tausi maʻi ona faʻasalalauina le pathogenesis i le gutu i le tamaititi e ala i le pasiina o le auala i le gutu O le vave o le tamaititi, o le tele na e pasi ai, o le tele o lou faʻaaogaina. O le mea lea, o le tagata tausi maʻi e tatau ona faʻalogo i le fafagaina o le tumama ao uai atu i ana ia lava tuutuuga tumama. Ua faʻasalalau e Mo le pathogens i pepe.

 

E tatau i le tausi maʻi ona faʻalogo i amioga nei: aua le faʻafesoʻotaʻi le tamai mea a le pepe e iloa ai le vevela o le fagu susu ma le gutu matua. Aua le tuʻu le sipuni i le gutu o le faʻamasinoga ma fafaga le tamaititi. Aloese mai le kisi i le gutu o lau pepe. Aloese mai le fafagaina o lau pepe pe a uma ona lamuina meaai, pe tufatufa meaʻai i lau pepe

 

 

O meaʻai e fafagaina ai pepe e pei o fagu e tatau ona masani ona mama ma faʻamama, a leai, e aumaia e le pepe meaola niniʻi i le tino, e oʻo ai i le manava manava, puaʻi, e ono mafua ai foi le "thrush". E tatau ona maitauina o le fagu e leʻo faʻaaogaina i totonu o le 24 itula pe a maeʻa le disinfection, e manaʻomia lava ona toe faʻamamaina, ina ia aua neʻi faʻatupu ni siama.

 

Motugaafa: E tatau i le tagata tausi maʻi ona uaʻi atu i le fafagaina o le tumama ma faasaʻo auala leaga o le fafagaina.

 

 

 

 

 

O lenei tusitusiga na aumaia mai le "Mea e afaina ai tamaiti - Soifua Maloloina Tautala o Tamaiti" (People's Health Publishing House, 2019), O nisi tusitusiga e mai le upega tafailagi, afai e i ai se soliga, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi aveese


Taimi Post: Aukuso-23-2021